GNV1 – DWZ (bekerwedstrijd)

2 september 2019GNV1, Wedstrijdverslagen

Gasselternijveen wint in doelpuntrijk duel van DWZ

Gasselternijveen heeft het bekerduel tegen DWZ weten te winnen. In een doelpuntrijke wedstrijd won het uiteindelijk met 5-3. De thuisploeg kwam met 3-1 voor, maar zag DWZ in de tweede helft terugkomen tot 3-3. Door individuele klasse aan de kant van Nieveen won het toch nog met 5-3.

De Nieveners die een zwaar trainingskamp achter de rug hadden, begonnen zwak aan de wedstrijd en keken al na een minuut spelen tegen een 0-1 achterstand aan. Pieterman mistte de bal na een lullig polletje, waarvan de spits van DWZ eenvoudig profiteerde. Na een kwartier onrustig voetbal ging Gasselternijveen een half uur gas geven wat resulteerde in veel kansen. Het leverde ook twee doelpunten op van aanwinst Yordi Saman en een doelpunt van Wessel Koomans.

In de tweede helft was er aan de kant van een zwak Nieveen geen sprake meer van goed voetbal en sloeg de vermoeidheid toe. Slap verdedigen leidde er toe dat DWZ terugkwam tot 3-3. De individuele klasse van Koomans en wederom de man van de middag, Saman, gaven uiteindelijk de doorslag: 5-3.