OVC’21 – Gasselternijveen

2 december 2019GNV1

Leuk verslag van de site van OVC’21;

OVC ’21 haalt het uit de tenen tegen Gasselternijveen

Ommen – ‘Saturdaynight Fever’ op Westbroek. Na Zwartemeerse Boys, EHS ’85 en Bargeres moest Gasselternijveen het vierde slachtoffer worden op de synthetische sprieten van OVC ’21. Gasselter wie? Nijveen dus. Gasselternijveen. Niet lullig bedoelt, maar voor de Ommenaren een volslagen onbekende tegenstander. Volstrekt uit koers zeg maar. Enig aardrijkskundig onderzoek leert dat het plaatsje Gasselternijveen is gesitueerd tussen Gieten en Stadskanaal, aan gene zijde van de Drentse Hondsrug. Nou ja, die uitwedstrijd is pas in het nieuwe jaar, eerst maar eens zorgen dat de punten op Westbroek blijven, naar goed zaterdags gebruik.

De vierde triomf in successie of liepen de mannen van Goeree tegen hun eerste blauwtje aan in de vrieskou? Welnu, dat laatste had maar zo gekund, maar het werd het eerste. Op moment dat niemand meer geloofde in voldoening.
Wat kwam het diep weg. Pfff, uit het uiterste eindje van de kleine teen.
Halverwege het lichtduel liep Goeree met een bedenkelijk hoofd richting kleedkamer. “Het gaat gelijk op”, analyseerde hij ultrakort, maar treffend. Stugge ploeg, dat Gasselternijveen. Met voorin een levensgevaarlijk duo, luisterend naar de namen Wessel Koomans en Yordi Saman. Voeg daarbij een schutter op het middenveld, Joost Buiter en daarachter een trapvast en resoluut ingrijpend kwartet verdedigers. Het slechtste scenario is op achterstand geraken, want dan stuit je op een lastig te kraken rode muur.
Het overkwam de thuisclub twee keer. De 1-0 (afstandsschot van lastpak Koomans) werd vlot weggepoetst door Stein Leuninge. Deze 1-1 was tevens de ruststand. De thuisclub bleef vervolgens te lang in die ruststand. Vrijwel vanaf de aftrap knalde kanonnier Buiter het speeltuig achter doelman Scholman. Daarna was het in de vierde versnelling richting de goal van Patrick Pieterman, ballenvanger in Gasselternijveense dienst. Pech, pech, pech. Balletje net wel of niet over de doellijn, kopballetje net naast, maar het leek goed te komen. Als Leon Mulder een zwiep krijgt van Tristan Salomons klinkt de fluit van arbiter Hendrikus de Vries, gevolgd door een vingerwijzing naar de stip. Zelfs Dusan Tadic mist wel eens een strafschop, dus waarom Robin Meijerink niet. Pieterman keert de matig ingeschoten
sanctie van elf meter en lijkt uit te groeien tot ‘man van de wedstrijd’. De magie van de zaterdagavond lijkt aan diggelen. “Hoe lang nog”, informeert een thuissupporter angstig. “Bijna tijd”, mompelt zijn maat, zo te horen zonder sprankje hoop of vertrouwen.
Dan ontvangt Stefan Herbrink op rechts de bal. De rappe flankspeler geeft hoog voor, of nee, geen voorzet, de bal zeilt over Pieterman en streelt het net. 2-2 toch nog. Puntje gered.

Opluchting langs de kant. Na de aftrap verovert OVC ’21 de bal. Overtreding. De Vries geeft een laatste vrije trap. Die zeilt de zestien in. De roodhemden van over de Hondsrug krijgen het leer niet weg. Het ronde kreng stuitert voor de muiltjes van Jeroen Legebeke. Ogen dicht, uithalen en jawel, matchwinnaar. 3-2. High-fives langs de kant. De vrieskou is op slag verdwenen. Ja, het kwam uit de punt van de kleine teen, maar zijn dat nu juist niet de mooiste zeges?