De onderhoudsploeg

14 februari 2020Nieuws

De onderhoudsploeg

Elke maandag en vrijdag gaan een aantal enthousiaste pensionada’s richting Sportpark de Hunze, ons sportpark wel te verstaan.
Eerst maar even een kop koffie en op maandag het afgelopen voetbalweekend analyseren en op vrijdag vooruitkijken naar de komende wedstrijden. Maar ook overleggen wat er allemaal moet gebeuren.
Elke keer worden de kleedkamers schoongemaakt, de velden klaargemaakt en opgeruimd, de prullenbakken leeggemaakt. Het is alweer tijd om te schoffelen en de bestrating te wieden. Laten we het snoeiwerk niet vergeten, de bomen en alle hagen. En dat elke week opnieuw. ’s Zomers worden de velden gesproeid, soms zelfs in ploegendienst, 24/7.
Maar tussentijds nieuwe reclameborden ophangen en de verrotte latten vervangen. Ze draaien er zich de handen niet voor om. Schilderwerk daar waar nodig, en als Gerda hulp nodig heeft in de kantine, geen probleem, altijd wel iemand die even kan helpen. Een lamp kapot, wordt geregeld. Ballen die tijdens trainingen in de bossen terecht komen, de mannen vinden ze regelmatig, al dan niet gemeld. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
Van bezoekende verenigingen krijgen onze jongens regelmatig complimenten dat het sportpark er zo netjes bijligt. Kunnen ze in hun zak steken.
Waarom is die waardering er dan niet van onze eigen leden. Kleedkamers die af en toe vies zijn van de modder. Geen probleem zolang het op de vloer ligt. Maar onlangs nog een toilet onder de modder, muren en toiletpot binnen- en buitenkant. Mensen dit doe je thuis toch ook niet. Voetbalschoenen die tegen de muren worden uitgeklopt! We hebben vegers staan en anders doe ze uit en klop ze tegen mekaar aan.
En wat opvalt: iedereen weet de knoppen te vinden om het licht aan te doen, de verwarming omhoog te zetten (in A en B) maar niemand weet diezelfde knoppen te vinden om aan het eind van de dag als je als laatste de kleedkamer verlaat het licht en de verwarming uit te doen. Energiebesparing!!
Laten we ons sportpark een beetje zien als ons “thuis”, we zijn er tenslotte vele uren in de week, en ook als zodanig behandelen. Want thuis ruim je je rommel toch ook op en doe je het licht uit als er niemand meer in de kamer is!

Dan blijft onze onderhoudsploeg enthousiast.
Namens de jongens alvast bedankt.