Van de bestuurstafel

12 juni 2020Bestuurstafel

   Hierbij het laatste nieuws van de bestuurstafel; 

Trainen in de zomerperiode

Het bestuur stelt, als de omstandigheden het toelaten, het kleine trainingsveldje naast de kantine beschikbaar op di- en woensdagavond, voor het doortrainen in de zomerperiode. Graag horen wij welke teams door willen trainen zodat er een planning gemaakt kan worden. Aanmelden bij Arnold Holwerda. 

Openstelling terras/kantine na 1 juli a.s.

De kantine gaat open op de trainingsavonden. We gaan de kantine inrichten op 1,5m afstand. Er komt meer afstand tussen tafels en stoelen. Afstand en ruimte zijn van belang, net als afscherming en hygiëne. We wachten op richtlijnen / protocol van de gemeente. Wellicht moeten we ook een looproute hanteren; entree via de hoofdingang, uitgang via de zijingang. Tijdens de trainingen hebben we controle gehad op het handhaven van de richtlijnen. We roepen alle spelers om op de regels na te leven. 

Coronatoezichthouder tijdens activiteiten voor de jeugd

Het is niet meer verplicht om een coronatoezichthouder in te zetten tijdens de activiteiten (trainingen) van de jeugd. Overige regels zijn nog steeds van toepassing;

  • Geen ouders welkom op het terrein
  • Afstand tussen jeugd en trainer/instructeur blijft 1,5m afstand
  • Bij eventueel gebruik toilet, goed desinfecteren

KNVB

De KNVB is hard bezig om het voetbal zo veel als mogelijk ‘coronaproof’ te maken. Zeker richting de start van het nieuwe seizoen. Wanneer het nieuwe seizoen officieel van start gaat, en hoe deze start eruit gaat zien is dus wel afhankelijk van een hoop factoren zoals de duur van de huidige coronamaatregelen en de ontwikkeling van het virus. De KNVB zal ons tijdig hierover informeren, maar uiteraard willen ze hierin zorgvuldig zijn. Heb dus nog even geduld en zorg ervoor dat je je tot die tijd blijft houden aan de geldende regels. 

Mooi geschenk van de Club van 100

Het bestuur en de Club van 100 heeft 4 nieuwe doelen aan de jeugd geschonken. Deze mini-pupillen voetbaldoelen zijn geschikt voor wedstrijden van JO7 (kaboutervoetbal) maar kunnen bij trainingen ook door de overige teams gebruikt worden. Wij zijn erg blij met deze doelen! Wij bedanken de club van 100 voor dit geschenk. 

Jong en oud, leden of gasten, voetballers of familie daarvan. De Club van 100 is voor iedereen! Leden van de Club van 100 dragen bij aan de realisatie van hartenwensen waar iedereen van v.v. Gasselternijveen plezier van kan hebben! 

Mocht je nog geen lid zijn van de Club van 100 en dat wel willen worden, stuur dan een berichtje of download het aanmeldformulier op de website https://www.vvgnv.nl/club-van-100/ 

Seizoen afsluiting/-opening

Gezien de omstandigheden richten we ons op een opening i.p.v. afsluiting van het seizoen. Het nieuwe seizoen openen we op zaterdag 5 september 2020. T.z.t. volgt meer informatie over het programma. Leuke ideeën voor het feest zijn welkom! 

VOG

VV Gasselternijveen heeft een aanvraag ingediend bij het CIBG om te beoordelen of wij in aanmerking komen voor gratis Verklaring Omtrent Gedrag voor onze vrijwilligers op grond van de Regeling Gratis VOG voor vrijwilligers. Het is gelukt! Wij kunnen voor de vrijwilligers die werken met kwetsbare personen kosteloos digitaal een VOG aanvragen. Alle trainers en leiders van de jeugd ontvangen binnenkort per email een aanvraag en moeten deze afronden via Digi-D. Vervolgens wordt de VOG per post toegestuurd. 

AED

VV Gasselternijveen en de tennisvereniging beschikken sinds kort over een nieuwe AED. Deze AED is geschonken door dhr. Baalman van het Naobershuis. Beide verenigingen zijn erg blij met deze schenking en hebben nu de mogelijkheid tot adequaat optreden bij calamiteiten op de velden en in de omgeving, waarbij uiteraard, indien nodig, ook de buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Binnenkort worden er bordjes opgehangen om duidelijk aan te geven waar de AED te vinden is. Ook zal dhr. Baalman door beide voorzitters van de vereniging worden uitgenodigd voor een persmoment. 

Bierverkoop

Wij willen alle afnemers van de bier verkoop actie bedanken voor hun aankoop. Vanwege de houdbaarheidsdatum moest dit verkocht worden. We zijn uitverkocht! De schade is daarmee beperkt gebleven. 

Vacatures

Ieder jaar is het een gigantische klus voor het bestuur, en de commissies welke onze vereniging medebesturen, om het legioen vrijwilligers compleet te krijgen. Zo ook weer dit jaar. Diverse posities zijn vacant; 

Helaas is het nog niet gelukt om een nieuwe verzorger en wedstrijdsecretaris te vinden. 

Overzicht van beschikbare functies:

– bestuurslid vv Gasselternijveen
– kantine vrijwilligers
– scheidsrechters
– vrijwilligers coördinator
– commissie leden voor de sponsor- en activiteitencommissie 

Tot zover een terugkoppeling over een aantal punten die wij kunnen mededelen. Overig nieuws en/of informatie worden bekend gemaakt op de website en/of facebook! 

Volgende vergadering: ma 17 augustus 2020 19.30 uur