SPW – Gasselternijveen

31 augustus 2020GNV1

Gasselternijveen verslaat SPW in

Gasselternijveen won in een doelpuntrijke bekerwedstrijd van SPW.

De bekerderby tussen SPW en Gasselternijveen is geëindigd in een 2-5 overwinning voor Nieveen. De rood-witten sloten daarmee hun trainingskamp van het afgelopen weekeinde goed af. Voor SPW lijkt er de komende weken nog wat werk aan de winkel te zijn voordat men begint als promovendus in de zondag 3e klasse C.

De gasten openden de score deze middag op sportpark Noord. Yordi Saman was na dik tien minuten spelen trefzeker. Gasselternijveen wist de voorsprong tot de rust niet vast te houden en zag Rodan Farrell de gelijkmaker maken voor de thuisploeg. Direct na de pauze werden de rollen ook nog eens omgedraaid en leidde SPW snel met 2-1 door Evert Kuiper. Maar die voorsprong konden de Knoalsters niet vasthouden. Het was Nieveen dat op gelijke hoogte kwam door Wessel Koomans, waarna Brandon Meems de gasten even later op voorsprong bracht. In de slotfase was SPW nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar liep Gasselternijveen uiteindelijk uit naar een grotere zege. Guus Buiter en Tristan Salomons zorgden ervoor dat Gasselternijveen met een ruime 2-5 overwinning van het veld afstapte.