Corona update VV Gasselternijveen

4 september 2020Bestuurstafel

CORONA UPDATE VV Gasselternijveen

De basisregels van de overheid gelden vanzelfsprekend ook bij vv Gasselternijveen.

Hieronder valt in elk geval dat je thuisblijft als u of één van uw huisgenoten klachten heeft zoals hoesten, neusverkoudheid, koorts en/of benauwdheidsklachten.
Verder houdt1,5 m afstand van anderen, hoest en nies in je elleboog, en was of desinfecteer je handen vaak!

Voor een aantal zaken vragen we specifiek aandacht: het gebruik van de kleedkamers en douches, het vervoer naar uitwedstrijden, looproutes op het sportpark en de maatregelen in de kantine.

Gebruik kleedkamers en douches
De kleedkamers en douches kunnen gebruikt worden. Welke regels er gelden is afhankelijk van de leeftijdscategorie.
Voor de jeugd JO7 t/m JO17 geldt dat er samen gedoucht kan worden en dat er geen 1,5 m afstand gehouden hoeft te worden. Ouders die hun kinderen helpen moeten wel 1,5 m afstand van elkaar houden. Vanaf JO13 t/m JO17 mogen alleen de trainer en leider in de kleedkamer zijn. De trainer en leider houden 1,5 m afstand tot de spelers.Voor JO19 geldt dat er samen gedoucht kan worden maar spelers van 18 jaar en ouder moeten wel 1,5 m afstand houden van elkaar.

Voor senioren geldt dat iedereen buiten het veld 1,5 m afstand tot elkaar houdt, ook in de kleedkamer en onder de douche. Indien mogelijk worden er meerdere kleedkamers ingezet.

Vervoer naar uitwedstrijden
Het RIVM adviseert om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen in de auto als mensen geen deel uitmaken van hetzelfde huishouden of gezin. Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. Ook als zij niet tot hetzelfde huishouden horen. Vv Gasselternijveen adviseert om het RIVM advies op te volgen. Binnen het team kunnen er afspraken worden gemaakt over het aantal inzittenden per auto.

Looproutes op het sportpark
Op ons sportpark en in de kantine zijn looproutes (eenrichtingsverkeer) gecreëerd die helpen 1,5m afstand te houden en kruisend verkeer te voorkomen. Houd je altijd aan deze routes, voor je eigen veiligheid maar ook die van anderen.

Kantine en terras
De kantine is open. Als je gebruik wilt maken van de kantine dan geldt er een gezondheidscheck. Indien je klachten hebt zoals omschreven bij de basisregels kunnen wij je helaas niet ontvangen. Indien je gezond bent kun je plaatsnemen aan een tafel en worden je contactgegevens gevraagd. Als bezoeker geeft je toestemming voor het delen van je contactgegevens met de GGD op hun verzoek voor bron- en contactonderzoek. De verstrekte gegevens worden na 14 dagen vernietigd en worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Bestellen aan de bar kan op de twee aangewezen plekken. Deze plekken waarborgen handhaving van de 1,5 m afstand.
In de kantine en op het terras kunnen een beperkt aantal mensen terecht. Zitten is verplicht (ook op het terras) en het is niet toegestaan om tafels en stoelen te verplaatsen. Deze zijn namelijk opgesteld rekening houdend met de 1,5 m afstand. In de kantine worden maximaal 50 personen toegelaten. Bij het betreden en verlaten van de kantine en/of terras vragen wij je, je handen te ontsmetten en om de aangegeven looprichting op te volgen. De hoofdingang wordt gebruikt voor het betreden van de kantine, de achterdeur wordt gebruikt bij het verlaten van de kantine.

Middels deze maatregelen levert vv Gasselternijveen een bijdrage aan het onder controle krijgen van corona. Dit kunnen we alleen samen! Het kan zijn dat er bij andere verenigingen andere regels gelden. Het spreekt voor zich dat we verwachten dat onze leden zich aan de regels houden.

We wensen je een fijn en gezond voetbalseizoen!