Gasselternijveen – BNC

29 september 2020GNV1

Gasselternijveen in eigen huis onderuit tegen tiental van BNC

Gasselternijveen had de touwtjes in handen tegen BNC, maar de gasten uit Finsterwolde gingen er met de zege vandoor.

Na de overtuigende overwinning in de burenderby tegen Gieterveen is Gasselternijveen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen onderuit gegaan. In de eerste helft was de thuisploeg heer en meester, maar scoorde het niet. BNC moest zelfs met tien man verder, maar de Finsterwolders slaagden erin om in de tweede helft naar een knappe 1-4 overwinning te counteren.

Gasselternijveen begon sterk aan de wedstrijd en zette de defensie van BNC continue onder druk. De thuisploeg had het meeste balbezit en kreeg ook de beste kansen. De aanvallers van de thuisploeg hadden het vizier niet op scherp staan of troffen steeds de uitstekend keepende good-old Hans Veld op hun weg. En dus bleef het bij rust 0-0, waarbij BNC ook nog eens een rode kaart kreeg.

De gasten uit Finsterwolde moesten dus met tien man verder, maar kwamen in de tweede helft wel op voorsprong na een weergaloze goal van Marvin Ab. De bezoekers counterden vervolgens een aantal keren door de defensie heen van de thuisploeg en trokken de wedstrijd daardoor naar zich toe. Via Robin Tiggelaar en Harold Roder liep men uit naar 0-3. Invaller Bas van der Tuuk scoorde daarna nog wel tegen namens Nieveen, maar het slotakkoord was voor de gasten. Mike Otter bepaalde de eindstand op 1-4. Naast de zure nederlaag was er nog een smetje voor de gastheren met het uitvallen van sterkhouders Saman en Meems.