Corona-maatregelen tot 19 okt.

5 oktober 2020Bestuurstafel

Heb je milde klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen en blijf thuis tot dat de uitslag bekend is. Heb je naast de milde klachten ook koorts (38 gr of hoger) en/of benauwdheid? Dan mogen ook huisgenoten niet naar buiten totdat de uitslag van de test bekend is.

Als er sprake is van een test of besmetting in het team of op de club, dan mag in principe worden gevoetbald. Tenzij de GGD op basis van contactonderzoek aangeeft dat dit niet mag. Gebruik wel je gezonde verstand!

We vragen jullie regelmatig je handen te desinfecteren. Op het sportpark zijn hiervoor middelen beschikbaar.

Tijdens de wedstrijden hoeven spelers geen afstand van elkaar te houden. Wel dient afstand van de begeleiding te worden gehouden. Voor en na het sporten (ook tijdens de rust) gelden de afstandregels:

Kinderen tot 12 jaar hoeven onderling en tov andere leeftijdsgroepen geen afstand te houden.
Kinderen 13 tot 17 jaar hoeven onderling geen afstand te houden. Tov 18 jaar en ouder wel.
18 jaar en ouder moeten 1,5 m afstand van elkaar houden.

Kleedruimtes en douches zijn open. De hier voor genoemde afstandregels moeten in acht worden genomen.

De kantine is tot 19 oktober gesloten voor horeca activiteiten. De kantine mag wel worden gebruikt voor materiaal of bv overleg. Dit alleen in overleg met het bestuur.

In geval van vervoer is het advies om vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen wanneer personen van buiten je huishouden in één vervoersmiddel zitten. We vragen iedereen (spelers, begeleiders, ouders) vanaf 13 jaar een mondkapje mee te nemen.

Tijdens wedstrijden en trainingen is tot 19 oktober geen publiek toegestaan. Voetballers mogen op de parkeerplaats worden afgezet en opgehaald. Chauffeurs naar uitwedstrijden worden gezien als begeleidend kader en mogen wel tijdens de wedstrijd aanwezig zijn. Het aantal chauffeurs moet tot het minimum beperkt zijn (per auto min 2 max 4 spelers). Behoudens uitzonderingen is het vervoerschema van een team leidend.

Voor het bezoek aan kantines (als ze weer open zijn) geldt een registratieplicht. Afhankelijk van een aantal bezoekers kan dit ook gelden voor het bezoek aan een sportterrein. Houd daarom de aanwijzigingen op de sportparken in de gaten. We adviseren iedereen de website van de club waar moet worden gevoetbald van te voren te raadplegen.

De instructies op sportparken, bv tav looproutes, dienen ten alle tijden te worden opgevolgd. Op sportparken kunnen ook Corona verantwoordelijken rondlopen. Volg ook hun instructies op.

Aan het aantal bezoekers van een kantine en een sportpark kan een maximum worden gesteld. Bij meer dan 250 aanwezigen op een sportpark wordt naar uw gezondheid gevraagd en vindt placering plaats. Na afloop van training of wedstijd moet het sportpark zo snel mogelijk worden verlaten.

We adviseren iedere speler een eigen bidon mee te nemen zodat tijdens het sporten kan worden gedronken zonder besmettingsgevaar. In de rust van thuiswedstrijden wordt limonade of thee beschikbaar gesteld. In hoeverre dit ook mogelijk is bij uitwedstrijden is afhankelijk van de tegenstander.

Schud geen handen. Je geeft de tegenstander en de scheidsrechter dus ook na de wedstrijd geen hand. Je kunt hun uiteraard wel op een andere manier bedachten voor de wedstrijd.

De regering adviseert iedereen om bij publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Op de voetbalclubs lijkt dit vooral betrekking te hebben op de kantines (zodra ze weer open zijn).