30 augustus 2021GNV1, Wedstrijdverslagen

OEFENSESSIE Gasselternijveen 1

15 aug. LEO – GNV1

Gasselternijveen verloor haar eerste oefenwedstrijd van het seizoen met ruime cijfers, maar zag wel alle spelers in actie komen.

Met 22 spelers gingen de Nieveensters op pad naar derdeklasser LEO Loon. Een wedstrijd waarin iedereen weer eens sinds lange tijd lekker minuten mocht maken. De eerste tien minuten waren nog wat onwennig, maar daarna begon Gasselternijveen leuk te combineren zonder tot echte kansen te komen. Na een half uur spelen wist de thuisploeg wel de ban te breken en was het daarna nog drie keer raak voor LEO. Met name de snelle voorwaartsen van LEO sneden bij tijd en wijle door de defensie van de Nieveensters, waarbij het defensieve optreden van de gasten matig genoemd mocht worden.

Vroeg in de tweede helft incasseerde Gasselternijveen nogmaals een tegendoelpunt en stond het al 5-0 voor LEO. Daarmee leek de dadendrang van de thuisploeg ook gestopt, want tot scoren kwam de zondag derdeklasser niet meer. Nieveen kreeg daarna behoorlijk wat mogelijkheden om te scoren, maar met name Bo Poppinga, Jasper Kuiper en Siem Salomons lieten de kansen onbenut. Toch kwam de eretreffer alsnog op het scorebord. Brandon Meems scoorde op aangeven van Siem Salomons en bepaalde daarmee de eindstand op 5-1.

Dinsdagavond speelt Gasselternijveen tegen Bellingwolde, waarna op zaterdag er tegen Meedhuizen wordt gespeeld. Wedstrijden waarin iedereen nog veel speelminuten krijgt, waarna de wedstrijd tegen WKE meer in het teken zal staan van een vaste samenstelling richting de start van de competitie.

17 aug. GNV1 – Bellingwolde

Gasselternijveen vermaakte dinsdagavond het publiek met een 4-1 overwinning op Bellingwolde.

Gasselternijveen heeft zijn tweede oefenwedstrijd weten te winnen van 3e klasser Bellingwolde: 4-1.

Met twee debutanten, vorig seizoen nog spelend in de JO19-1, Joep Salomons en Bo Poppinga begon Gasselternijveen met veel energie aan de wedstrijd. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Bellingwolde. De eerste grote kans was voor Siem Salomons, maar werd fraai gepareerd door de keeper van Bellingwolde. Even later miste Gasselternijveen nog drie grote kansen waarna Bellingwolde met een fraaie afstandskogel bijna scoorde. De inzet werd goed gepareerd door doelman Koops.

Na een mooie aanval van achteruit was het Koomans die de 1-0 op het scorebord zette. Waar Gasselternijveen het na liet om de score uit te breiden was uit het niets vlak voor rust dat Bellingwolde de ruststand bepaalde op 1-1.
De tweede helft zette Gasselternijveen nog een tandje bij. Ook JO19-1 speler Ivar Prins mocht zijn debuut maken vandaag. Gasselternijveen voerde de druk op en Joep Meertens kreeg een enorme kans om de Nieveensters op voorsprong te zetten, maar zijn poging trof helaas net geen doel.

Even later was het weer een fraaie aanval met een mooie assist van Bo Poppinga die zorgde dat Koomans zijn tweede van de avond kon maken. Gasselternijveen bleef doordrukken met mooi verzorgd voetbal en smaakmakers, Meems, Bo Poppinga, Koomans en Joep Meertens gingen ze vrolijk door met aanvallen. Zo maakte Meems nog 3-1 en was het slotakkoord voor Koomans met zijn derde van de avond. Het thuispubliek dat hun vlaggenschip na bijna een jaar weer thuis weer mocht begroeten bij een thuiswedstrijd ging met een lach weer huiswaarts.

21 aug. GNV1 – Meedhuizen

Gasselternijveen had het vizier niet op scherp staan tegen Meedhuizen en verloor uiteindelijk nipt.
Gasselternijveen heeft de thuiswedstrijd met 1-0 verloren van Meedhuizen. In een gelijk opgaande eerste helft waarbij beide teams leuke mogelijkheden hadden, bleef de eerste helft zonder goals en dus was de ruststand 0-0. Enig smetje van de eerste helft was het uitvallen van Jasper Kuiper, die een ogenschijnlijk zware hamstringblessure opliep.

De tweede helft kwamen de bezoekers uit Meedhuizen op 0-1 uit een prachtige vrije trap. Doelman Timon de Heij werd volledig kansloos gelaten. Gasselternijveen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg had het vizier niet op scherp. Nieveen kreeg veel kansen, maar onder andere de paal en lat en de doelman van Meedhuizen zorgden ervoor dat de nul aan Gasselternijveen zijde op het scorebord bleef staan.

Voor Gasselternijveen was dit de laatste wedstrijd waarin iedereen nog zijn minuten kreeg. Volgende week wacht een zware dobber, uit tegen WKE ’16 waarin Gasselternijveen zo sterk mogelijk zal gaan starten.

29 aug. WKE’16 – Gasselternijveen 1

Gasselternijveen weerde zich kranig tegen het hoger spelende WKE ’16, maar ging in blessuretijd alsnog onderuit.

Zondag vierdeklasser Gasselternijveen heeft een prima prestatie geleverd tegen zondag tweedeklasser WKE ’16. Pas in de blessuretijd moest Nieveen het hoofd buigen voor de Emmenaren en verloor het uiteindelijk met 2-1.

De eerste tien minuten drong WKE aan, zonder dat het echt gevaarlijk werd, met een paar afstandsschoten. Na een minuut of twintig kwam Gasselternijveen steeds voetballend beter voor de dag en speelde het uitstekend vanuit hun organisatie. Na een zeer mooie aanval was het op aangeven van Bo Poppinga broer Niek Poppinga die beheerst afrondde: 0-1.  Even later volgde een mooie aanval vanaf links via Siem Salomons die Brandon Meems bereikte, alleen zijn inzet werd net gekeerd door de keeper van WKE.

Doelpunt in blessuretijd

De tweede helft kwam Gasselternijveen iets meer onder druk te staan zonder dat het grote kans weg gaf. Toch kreeg de thuisploeg een penalty in de 65e minuut wegens een vermeende ongelukkige handsbal van Siem Salomons. Het buitenkansje werd benut, waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Niet veel later kreeg Niek Poppinga nog een dot van een kans, alleen zijn inzet mistte net precisie. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg WKE twee goede mogelijkheden, maar die werden uitstekend gepareerd door Timon de Heij. In blessuretijd kwam WKE toch nog langszij en stapten de Emmenaren alsnog met een 2-1 overwinning van het veld.

Voor Gasselternijveen een knap resultaat en de ploeg lijkt er dan ook goed op te staan. Volgende week staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. Nieveen speelt dan thuis tegen SPW.