Pekelder Boys – GNV1

13 september 2021GNV1

Gasselternijveen mist veel kansen, maar is wel maatje te groot voor Pekelder Boys

Gasselternijveen kreeg weer een hoop kansen, maar benutte er te weinig. Toch wist het met 1-2 te winnen van Pekelder Boys en kan het zich nog plaatsen voor de volgende ronde.

Gasselternijveen heeft het tweede bekerduel van Pekelder Boys weten te winnen. Het werd slechts 1-2 voor Nieveen, dat opnieuw veel moeite had met het benutten van de kansen. Door de overwinning deelt Gasselternijveen de koppositie met SPW en Alteveer en wordt er volgende week uitgemaakt wie er doorgaat in deze bekerpoule.

Gasselternijveen begon de eerst twintig  minuten goed aan de wedstrijd tegen Pekelder boys. Het was eenrichtingsverkeer richting de goal van Pekelders alleen was de eindpass vaak net niet goed. Toch wist Saman de ban te breken en scoorde fraai de 0-1. Even later was het Koomans die de 0-2 voor zijn rekening nam. Het was wachten op meer goals, maar de zoals al vaker in de voorbereiding is het netje vinden voor de Nieveensters nog een dingetje.

De tweede helft speelde Nieveen zwak en in een veel te laag tempo. Desondanks kregen Meems, Koomans en Poppinga meerdere mogelijkheden. De grootste mogelijkheid was voor Siem Salomons, die voor een lege goal naast schoot. Misschien was dit wel typerend voor deze wedstrijd. Pekelder Boys kwam via een scrimmage nog terug in de wedstrijd, maar Gasselternijveen was te goed om dat nog weg te geven.