Gasselternijveen – KSC

11 oktober 2021GNV1, Wedstrijdverslagen

Gasselternijveen en KSC na spannend duel in evenwicht

Gasselternijveen en KSC speelden een boeiend duel, maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Gasselternijveen en KSC moeten voorlopig nog even wachten op de eerste overwinning van het seizoen. In een spannend duel hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en pakten Nieveen en KSC met de 2-2 eindstand het eerste punt in deze competitie.

De eerste tien minuten ging gelijk op waarna de thuisploeg het heft in handen nam. Zo waren Joep Meertens en Wessel Koomans gevaarlijk met een afstandsschot en had Menas Sihasale het vizier niet op scherp. Na een half uur spelen was het plotseling 0-1 voor de gasten uit een corner die ongelukkig in eigen goal werd getikt door Maarten Hommes. Een minuut later was het echter alweer gelijk. Na goed doorzetten van Sihasale bracht de aanvaller 1-1 ruststand op het scorebord.

Doelpunten kort achter elkaar

In de 2e helft ging Nieveen op zoek naar de 2-1 en die kwam al snel. Het was Hommes die attent reageerde bij een corner en de 2-1 maakte. Maar nu was het KSC dat een minuut later alweer toesloeg. Stijn Vrielink scoorde de 2-2 uit een voorzet, waarbij de verdedigers van Gasselternijveen Vrielink teveel ruimte gaven. Na 65 minuten spelen werd de wedstrijd gelijkwaardig, waarbij de kansen schaars werden en de beste kans nog was voor de ingevallen Yordi Saman. De aanvaller zag zijn inzet op de lat belandden. De thuisploeg meende in de slotfase ook nog recht te hebben op een strafschop, maar deze werd niet gegeven. In de laatste minuut had KSC de overwinning nog naar zich toe kunnen trekken, maar redde Nieveen-goalie Koops uitstekend waardoor het bij 2-2 bleef.