Corona beleid

8 november 2021Bestuurstafel

Helaas gaat het met de ontwikkelingen als gevolg van COVID-19 nog niet goed. Daarom zijn er ook voor sport nieuwe maatregelen aangekondigd die per zaterdag 6 november ingaan.

Voor het veldvoetbal blijft het sporten in elk geval voor iedereen toegankelijk. Dat is goed nieuws! Maar gelijker tijd vragen de nieuwe maatregelen weer ontzettend veel van het aanpassingsvermogen van de vrijwilligers, de voetballers en het publiek. Het controleren op de maatregelen is voor de vereniging een behoorlijke uitdaging. Vrijwilligers zijn goud waard, maar zijn ook schaars. Waar ga je vrijwilligers vandaan halen die QR-codes gaan controleren van alle sporters en bezoekers op een accommodatie? Al met al leidt het tot grote onrust en trekt het een zware wissel op verenigingen, vrijwilligers en voetballers.

Deze mailing liet even op zich wachten omdat de praktische invulling van deze maatregelen enige voorbereiding en tijd kost. Gelukkig beschikken we over een groep vrijwilligers en leden die willen helpen bij het controleren op een CTB (Corona Toegangsbewijs). Vrijwilligers en leden die al ruim 1,5 jaar enorm hun best doen om zoveel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen te houden.

Hierbij informeren wij jullie over de maatregelen;

De belangrijkste wijzigingen voor sport vanaf 6 november a.s.

  • De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringende advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden;
  • Bij het betreden van een binnenlocatie op een sportlocatie geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) verplicht is vanaf 18 jaar;
  • Dit geldt ook voor kleedkamers, toiletten en kantines én de buitenterrassen;
  • Dit geldt voor sporters en publiek.

Let op: er is een uitzondering voormensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnen locaties wel een CTB tonen.

Wij willen het publiek oproepen om zelf je verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van het kunnen betreden van binnenruimtes en om het de vrijwilligers van de club niet onnodig moeilijker te maken dan het al is.

ROOSTER CONTROLE CTB

Gelukkig beschikken we over een groep vrijwilligers en leden die willen helpen bij het controleren op een CTB (Corona Toegangsbewijs).

Er is een rooster gemaakt (tot aan de kerstvakantie) voor de controle op QR code tijdens trainingsavonden, en wedstrijddagen.

Er moeten nog een aantal lege plekken ingevuld worden.

Een uitdaging voor ons allen!

Wie helpt om de lege plekken op te vullen?

Zaterdagochtend 13/11 (JO17-2 speelt)

Zaterdagochtend 20/11 (JO10-1 speelt)

Zaterdagmiddag 20/11 (JO 17-2 speelt)

Zondagmorgen 14/11

Zondagmorgen 28/11

Zondagmorgen 04/12

Zondagmorgen 11/12