GNV – Balkbrug

30 mei 2022GNV1, Wedstrijdverslagen

Gasselternijveen op matchpoint voor promotie naar 3e klasse

Gasselternijveen deed uitstekende zaken met de overwinning op Balkbrug en zag concurrent Schoonebeek verliezen.

Gasselternijveen heeft na de 3-2 overwinning op Balkbrug en na de 3-4 nederlaag van Schoonebeek alles in eigen hand voor promotie.

Gasselternijveen begon sterk aan de wedstrijd. Zo waren Sihasale en Tristan Salomons de vervangers van Saman en Hatzmann ten opzichte van vorige week. Toch was het Balkbrug dat in de 15e minuut de beste kans kreeg, alleen mistten ze scherpte in de afronding. In de 23e minuut was het raak voor Nieveen. Na een mooie pass van Meems was het Niek Poppinga die de keepers omspeelde en de 1-0 op het scorebord bracht. Daarna was Nieveen heer en meester alleen mistten ze kans op kans om het voor de rust al te beslissen. Vlak voor rust was het Meertens die na een slim balletje van Koomans de 2-0 op het scorebord bracht wat tevens de ruststand was.

Score uitbreiden

Na rust wou Nieveen zo snel mogelijk de score uitbreiden omdat het doelsaldo nog wel eens belangrijk kan zijn in deze eindfase van de competitie. Kansen waren er genoeg voor Kuiper, Koomans, Sihasale en Meertens, alleen was de afronding matig te noemen. Uit het niets werd het 2-1, na een handsbal in de 16 meter werd een strafschop gegeven. Daarna werd het billenknijpen voor Nieveen dat op twee gedachten hikte. Vlak voor tijd was het Koomans die onreglementair naar de grond werd gewerkt en daar was het Meems die de bevrijdende strafschop binnen schoot. In de slotseconden kwam Balkbrug nog terug tot 3-2. Door de nederlaag van Schoonebeek schoof Gasselternijveen door naar plaats twee op de ranglijst. Volgende week bij winst uit bij Buinen mag Nieveen zich 3e klasser noemen.