Raptim – GNV

28 november 2022GNV1, Wedstrijdverslagen

Raptim pakt 3 punten tegen Gasselternijveen

Raptim speelde vanmiddag een competitieduel tegen Gasselternijveen. In een meer spannend als goed duel won het met 2-1.

De Klinkenvlier was vanmiddag slecht bezet, een handjevol toeschouwers wist het natte weer te trotseren. Zij zagen echter een vermakelijk duel met veel kansen.

Raptim begon scherp en had na 7 minuten al de score kunnen openen. Bart Jan Stroeve kreeg de bal panklaar van Stijn van de Griend, maar hij kon het goede werk van de rechtsback niet bekronen met een goal. Een minuutje of 8 later was het wederom Bart Jan Stroeve die het doel van Gasselternijveen bestookte; goalie Kevin Koops had geen moeite met zijn inzet. Koops had geen antwoord op een inzet van Sven Meiringh in de 16e minuut. Via een mooie aanval over rechts en dito voorzet van Bjorn Wesseling tikte Meiringh simpel binnen.

Gasselternijveen antwoorde via 2 vrije ballen van Joep Meertens. De eerste werd vakkundig door Kay de Groot naast gekeken; de 2e leverde een grote kans op, maar deze werd door de Groot goed verwerkt. Raptim speelde slordig na de voorsprong, maar had genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Met name Bart Jan Stroeve had met gemak een hattrick kunnen noteren, maar zijn vizier stond vanmiddag niet op scherp.

Ook Sven Meiringh kreeg nog een dot van een kans, hij kreeg het leer niet onder controle en mistte het doel. Qua kansenverhouding had het zo maar 5-2 kunnen staan, maar zoals een groot wijsgeer ooit zei: Elk schot is gien hoase. Daarom gingen we met 1-0 de rust in.

Na rust hetzelfde beeld. Beide partijen gingen verder met het missen van kansen. Zo had Rick Bokhorst net na rust de 1-1 op zijn schoen, maar ook hij schoot net naast. Het niveau in de tweede helft was beduidend minder, maar vermakelijk was het zeker. Helemaal omdat Gasselternijveen de mouwen opstroopte en Raptim zich soms liep overlopen. Marnix Leferink had in de 70e minuut pech toen zijn schot het aluminium raakte. Aan de andere kant een enorme kans voor Menas Sihasale. Door geklungel in de defensie van Raptim kon hij zo maar alleen op Kay de Groot aflopen, maar zijn inzet waaide bijna de ijsbaan op. Ook het schot van Brandon Meems in de 88e minuut had wellicht een beter lot verdiend, het miste op een haar na het doel van de Groot.

Het venijn zat uiteindelijk in de staart van de wedstrijd. Een lange bal van Stan Meppelink werd in blessuretijd door Sem Schlepers over keeper Koops gelobt. 2-0 voor Raptim en einde verhaal zou je denken.

Gasselternijveen liet het er niet bij zitten en voetbalde in de 98e minuut nog een vrije bal bij elkaar. De solide spelende linkback Meems ging op een meter of 20 van het doel achter de bal staan en hij verschalkte Kay de Groot met een lage schuiver. Het werd voor het blauw-witte kamp nog even billenknijpen, maar gelukkig voor Raptim floot scheids Tolman even later voor het einde.

Op basis van de eerste helft zeker een verdiende overwinning voor Raptim. Dat het uiteindelijk nog in de problemen kwam, had het voornamelijk aan zichzelf te danken.

Het verslag is van Jeroen Ramaker van de website Raptim.