Met vallen en opstaan met 18+

3 april 2023Wedstrijdverslagen

Met vallen en opstaan

 

Een druilerige vrijdagochtend, de knoppen zitten net weer aan de bomen het kwik loopt weer wat op. Het is 31 maart en het Nieveen 7×7 18+ team wordt zenuwachtig wakker, vanavond teamdebuut, vanavond wordt de toon gezet.

Even voorstellen:

– Te beginnen bij onze Leider, Captain, Verzorgster en manusje van alles; Bick Nokhorst. Inmiddels BN’er/influencer, te volgen op Instagram: https://instagram.com/bicknokhorst?igshid=YmMyMTA2M2Y=

– Ook zijn grote broer, Rick a.k.a. Bokkie, doet mee. Kapt en draait als een houthakker die per boom betaald krijgt.

– Riks hebben we voldoende, want ook Rik Kreuperaal is er bij, zoals de bijnaam al doet vermoeden speelt hij niet vanwege zijn knie. Maar loyaal als hij is, is ie er wel bij.

– Dan onze eigen “Glas is altijd gewoon vol”, Erwin Meertens. Een echte uit de Meertens familie, geen verdere uitleg nodig.

– Dan onze Gissa, bijna papa en de laatste tijd in bloedvorm. Speelt de sterren van de hemel alsof hij zijn laatste minuten maakt, wat gezien het aanstaande vaderschap niet uit te sluiten is.

– Over Papa’s gesproken, Frank Pils, een lang seizoen weinig gezien, maar ik geloof dat Pils dit seizoen kan redden. Helaas is hij er niet bij vandaag, heeft iets met zijn oog, dicht waarschijnlijk .

– Ook terug van weggeweest (dachten we); oude legende en groot voorbeeld voor Bick tot de A-junioren waarna hij verdween. Jaren later teruggevonden al feestend in Griekenland en nu weer op eigen bodem: Koen “Kraan” Holwerda. Waar is Kraan? Weten we niet, in ieder geval niet waar we hem op zouden halen, ook niet op vbv, ook niet bij de bushalte.

– Op doel: Corney “the wall” Luis. Snel op de lijn, scherp als een mes en gemaakt voor de E-goaltjes. Corney neemt altijd een minuut stilte bij dode spel momenten.

– TuukTuuk, twee te introduceren als een. Dynamisch duo, junior en senior, zie je Bassie gaan, dan komt Dennis er aan en zeg je Dennis, dan bedoel je vaak Bas. Dennis, die zich in afwezigheid van Luis ontplooit heeft tot tweede eerste keeper. Bas, accountant, zowel op het veld als daarbuiten doet hij alsof ‘ie het druk heeft, met de nadruk op doen alsof.

– Thijs “de robot” Malgrom. Zit overal tussen, grote duelkracht en onuitputbaar, maakt Thijs de perfecte aanvulling voor het team. Schwarzenegger is er niks bij. Helaas vandaag afwezig, last van de hamstring, voor ieder een verbazing dat hij hamstrings had, onze terminator.

– Af te sluiten met onze wandelende tak. Twee meter hoog maar in de breedte houdt het niet over. HJ, gelukkig is er zijn uitschuifbeen, want dan is zijn positionering minder belangrijk.

Afgelopen seizoenshelft (22/23H1) ontstond de behoefte om vaker eens vriendschappelijk en ongedwongen een balletje te trappen. Na inschrijving, recruitment, sponsorjacht (shoutout naar papa Meertens) en nog onafgeronde speurtocht naar tenues is het nu zover.

De eerste speelronde was afgelast door hevige sneeuwval 10 Maart. Maar nu gaat het echt gebeuren..

18:15 zouden we vertrekken, auto 1 was al bijna in Siddeburen terwijl auto 2 veel moeite had om iedereen te verzamelen. Kraantje Pappie was onvindbaar en onbereikbaar. We zijn langs allerlei locaties geweest, in de kroeg, in de club, bij de disco en de pub. Maar opgegeven moment moesten we toch écht gaan, warming-up zat er sowieso al niet meer in.

Dus verwart en vol gas reed Meertens richting Siddeburen. Dit resulteerde in het vergeten van Kreuperaal, shit, ff omdraaien. 18:50 reden we, zo compleet als wou, richting Siddeburen.

Aankomst 19:20, spelen om 19:30. In de kleedkamer kwam het besef van ons verlies de afgelopen dagen. Woensdag hadden we nog 10 op papier, maar Kreuperaal had last van de knie, niemand weet waar Kraan nu is en Tuuk jr. was ziek (maar wel aanwezig om te zien wat lukt). Met 7,5 man moeten we het gaan cheffen, 4x 20 min.

Eerste krachtmeting was tegen SVZ. Het was even zoeken, wennen. 2-3-1 leek ons goed, maarja gezien buitenspel niet meedeed liepen we ons dood. Na 0-1 achter te komen door de zoveelste blinde pegel naar voren van SVZ zag je de angst bij ons in de ogen; “gaan we met 0 punten naar huis?”.

Veerkrachtig als we zijn kwamen we (terecht) op gelijke hoogte met onze opponent. Het uitschuifbeen van onze wandelende tak was goed voor de 1-1. En we hadden ze gevoelsmatig in de greep, maar het was al genoeg voor Tuuk Jr., die stond te nekken bij het hek. Maar ook dit was nog niet direct genoeg om het Nieveenster front te breken. Tot in de laatste minuten SVZ bijstand kreeg van onze eigen Bick. Of het onkunde, ongeluk of een manisch schizofreen moment was weten we nog niet, maar zijn overstapje en hakje op onze doellijn maakte het 1-2 voor SVZ. eindstand.

Onze interim leider/verzorger Kreuperaal riep de groep even bijeen en wist met 2 simpele ingegrepen het roer volledig om te gooien.

We gaan in de opstelling van 2-3-1 naar 3-2-1 en onze Spits blijft voorin staan. Verder? 2x raken proberen.

Zuidlaarderveen was de volgende op het program. De aanpassingen van Kreuperaal waren goed, minder lopen, meer ballen. Bokkie legde de eerste voor de goede roodhemden in het net. Dit werd vrij vlot gevolgd door een goal van onze diepe spits Meertens. Wat bij SVZ tegen ons werd gebruikt, wisten we om te zetten in ons wapen, 2-0.

Toen kreeg het sidderende wedijver een kort intermezzo, de automatisch maaier van Siddeburen ging even zijn rondje van 20:00 doen en niemand was voorbereid op dit scenario was te merken.

Na dit intermezzo besloot Bick zijn eigen doelpunt goed te maken met een waanzinnig uitgespeelde 3-0. Eindstand. Na een aanslag van Tuuk Sr. (die naar eigen zeggen uitgleed) op de tegenstander besloot de spelleider voor het eindsignaal te gaan.

Aan de overzijde van de klassieke middellijn ging de derde pot plaatsvinden, tegen Zuidlaren. Dit veld was enorm slecht, elke stap zak je 3 cm weg en springt je hak uit je schoen. De tegenstander kon wel leuk ballen en kwam op 0-1 voorsprong. Gissa maakte gelijk waarna Meertens ook hij uitviel vanwege veld en knie, sorry Tuukie Jr. je moet maar even weer.

Zuidlaren maakte de 1-2 en je zag de moed in de schoenen zakken, en gezien de schoenen al 5cm in de modder zaten maakte dit lopen erg zwaar. Veerkracht moest weer het verschil gaan brengen. Onze HJ besloot even vanaf afstand wat te proberen en het zat mee, 2-2.

En dat bleef het een tijdje door een uitmuntende doellijn redding van Gissa op een bal die Corney reeds gepasseerd was. Dit stelde Bick in staat de winnende nog te maken. 3-2, eindstand. Beste tegenstander zover.

Pot 4: Siddeburen zelf, zullen ze ook goed zijn? Nee. Ze waren nog slechter dan het belabberde veld. Voor Nieveen een speeltuin met een doelpuntenfestijn van ca. 12-0. Luis scoorde zelfs gezien we Dennis op doel gezet hadden. Scheids hield het echter ook niet meer bij en heeft Siddeburen gematst door gewoon 5-0 op te schrijven.

Goed, 9 punten uit 4 wedijvers. Prima voor ronde 1. Directe concurrent: ongeslagen SVZ. Meertens heeft dan ook gelijk maar ondertekent merchandise gekocht van SVZ in de kantine.

De laatste strijd vond plaats in de kantine. 10 teams en live muziek. We kunnen stellen dat we van iedereen behalve de thuisploeg gewonnen hebben. Op 1 april hebben we pas de terugreis ingezet.

We kijken met louter tevredenheid (en wat schrale tepels van die oude shirtjes) terug op ronde 1. Tot de volgende ronde!

P.S. Als iemand Kraan gevonden heeft, zou die het willen melden bij de balie op het voetbalveld?