7×7 is geen 18

24 april 2023Nieuws

7×7 is geen 18
21-04-2023
ZEIJEN – Duidelijk was waarom we uitgerekend vandaag in Zeijen spelen. Door de VN is 21 april uitgeroepen tot de ‘Werelddag van creativiteit en innovatie’. Zo ook het complex van Zeijen, multifunctioneel gebouw met mooie rondingen en pizza-punten als kleedkamer.
Het sterrenensemble van Nieveen kon zich vandaag voor het eerst in gloednieuwe en persoonlijke hemden hijsen. Opgevouwen en met naam naar boven kreeg ieder zijn tenue- pakket toegestopt en het werd met trots ontvangen. Ook trots was onze hoofdsponsor, Jan Meertens (Natuursteen Partners), toen hij zag dat zijn droom verwezenlijkt is.
Blij als we als team waren was dit dan ook het moment om Jan een wederdienst te verrichten. Jan die niets vermoedend slechts even de ploeg in nieuwe hemden wou aanschouwen, werd ook de kleedkamer in geroepen. Er was een cadeautje voor hem gekocht (of dat van zijn eigen centen is blijft grijs gebied).
Een mooi ingelijst shirt met handtekeningen en de tekst “Trotse sponsor vv Gasselternijveen 7×7 18+”. Uit zijn eerste reactie bleek onweerhoudbaar enthousiasme, met deze mooie woorden: “7×7 is geen 18”.
Gelukkig zat er meer dan alleen dit shirt voor Jan in het vat (doet me vermoedden dat er teveel is gesponsord). Zo beurt onze hoofdsponsor ook nieuwe voetbalschoenen en een testritje in de weide in het xxl tenue met naam “Kwak” en nummer “-3”.
Na de karige selectie van de vorige speelronde en om puntenverlies te voorkomen, heeft onze technisch manager, Erwin, een aantal spelers op huurbasis geronselt als versterking. Zodoende hadden we Mart en Stefan erbij als respectievelijk Kwek (-2) en Kwik (-1).
Gehesen in onze stralende tenues en met versterking en support aan onze zijde konden we zelfverzekerd het veld op. Dit zelfvertrouwen nam snel af na de eerste stappen op de gortdroge, grof geploegde akkerland van Zeijen waar net de eerste sprietjes groen gewas het eerste zonlicht zagen.
Zonder enige vorm van opwarmen anders dan naar het veld lopen en model staan voor de foto was het tijd voor het eerste wedijver. Zuidlaarderveen was de eerste opponent die opgerold moest gaan worden. Onveranderd in tactiek begonnen we aan deze pot. Het stuiteren van de bal op het alles behalve vlakke akkerland was flink wennen. Toch wist Bokkie na een onhandige kelderklasse tackel van een tegenstanders op zijn eigen medespeler de bal koelbloedig in te schuiven. 1-0. Naast de stand leek ook de wedstrijd ondercontrole. Er werd goed rondgetikt en veel geschoten, waarvan erbarmelijk weinig tussen de palen. Ook na de eerste wisselronde bleef alles onder controle zelfs tot op het moment dat we fluitsignaal verwachtte voor onze eerste 3 punten van de avond. Bij nog een laatste wanhoopspoging van onze opponent, een bal naar voren, zit alles even tegen. 1-1.
Volgende op het program, het uit het verleden gebleken niet al te moeilijke Siddeburen. De Tactiek van Siddeburen was duidelijk van betere aard. Tijdrekken was het devies. Toen de zoveelste bal (door ons) naar de schapen achter het doel werd geblazen. Besloot Siddeburen tot grote ergernis van Leider Bick te wachten tot alle ballen terug waren ondanks dat er ook nog ballen op het veld lagen. Dat heeft Bick de scheids laten weten. Ook onze hoofdsponsor Kwak stond deze pot basis en geraffineerd als hij is maakte hij tot ieders verbazing op zijn gouden CR7 schoenen het de keeper van Siddeburen continu knap lastig. Na 10 minuten spelen maakte onze Jan een bijna ongeoorloofde zo goede actie en maakte de keeper als een standbeeld aan de grond genageld. Na deze wereldgoal was het snel tijd voor de publiekswissel. Naast de goal van onze hoofdsponsor wisten ook Mart, Rik en HarmSIU een goaltje binnen te prikken. 5-0.
Vervolgens Zuidlaren, ingespeeld en scherp begonnen door de goede indruk van dit team uit de vorige ronde begon gelijk de 7×7 trein te stomen. Met een door 26 passes ingeleide actie, ook wel tikkie-takka, en een lastige bal voor van Meertens, legde Bick binnen 2 minuten de 1-0 knap binnen. Na kort wat tegengesputter van Zuidlaren viel de 2-0 ook.
Tot slot kwam Meertens met de 3-0 nadat hij met een eerste kogel de keeper uitschakelde en de tweede poging binnen wist te rossen.
Laatste pot Zeijen. De enige ploeg waar we tot zover van verloren hebben. Opgepompt begonnen we aan deze pot om 3 punten terug te pakken. Gelijk begon een kansenregen van Zeijen door een slecht staande defensie aan Nieveenster zijde. We mogen van geluk spreken dat dit hét moment was waarop Tuuk Jr. besloot te pieken. Kogel na kogel wierp hij als een zich als een panstervoertuig voor elke poging en wist het net schoon te houden. Vervolgens begonnen we te voetballen en konden wij ook wat uitdelen. In een opleving bij countervlaag lieten we Zeijen via Bick verrast achter, 1-0 zo luidde. Uit al ons enthousiasme bleef er weinig in de verdediging over en te merken was dat Zeijen gewend was hier met de klompen op dit akkerland te spelen. Een schot uit de tweede lijn zuisde tegen de onderkant lat en maakte 1-1. Ook deze speelronde hadden we onze veerkacht maar weer eens nodig. Vervolgens was het tijd om te wisselen dus werd Rik naar de kant geroepen. Zonder het van elkaar door te hebben, liepen onze beide Riks vermoeid van het strijdtoneel af. Onbewust speelden we met 6 man dit deel van de strijd. Toch was dit ook het moment van weinig eerder vertoonde hoge klasse. Na een flamboyante van voetbalgochem afdruipdende rush van HJ over rechts en een actie naar binnen besloot hij op doel te schieten. Makkelijk schot voor de keeper dacht Bick, waarop hij een weergaloze actie inzette en met een fluwelen aanraking op de hak, de bal met een gouden regenboog over de doelverdediger in het net wist te leggen. 2-1. Niet veel later wist de ingehuurde Mart nog een binnen te tikken en stonden we comfortabel op 3-1. Nadat dat Zeijen nog kort wat terugdeed en de 3-2 maakte zit deze ronde er op. Belangrijke 3 punten die ons met trots richting het volgende station, de kantine, deed bewegen.
Uit te reiken titels na speelronde 2:
Doelpunt van het Jaar:
Jan Meertens, Kwak (-3)
Actie van de dag:
Mart, Kwek (-2). Uitgereikt wegens onuitputtelijke doorzettingsvermogen op een onhaalbare bal om die met een duikkopbal richting de paardenbak binnen te houden maar tevergeefs de bal miste en ter aarde neerstortte. Mag gezegd worden dat stuk veld nu zo vlak is als een biljartlaken.
Blunder van de dag:
HJ, HarmSIU (69). Uitgereikt wegens het in mid-air breken van de poolstok (ballenstok Zeijen) bij het over de sloot fierljeppen richting de schapen om de bal uit het weiland te halen.
Volgende ronde is bij ons thuis op 12 mei, we zien u graag langs het veld en in de kantine.
JoeJoe