Schijt je rijk

2 augustus 2023Nieuws

Spelregels Schijt je Rijk

Mocht u vragen hebben, stel ze dan via mail aan 100jaar@vvgnv.nl

Uitleg activiteit:

Op het terrein van voetbalvereniging Gasselternijveen is een veld afgebakend middels een afzetting. Hierin zal op zaterdag 02 september na de wedstrijd tegen het RTL Sterrenteam een koe rondlopen. Dit gebeurt onder begeleiding van de eigenaar van deze koe. Wanneer de koe na betreden van het veld binnen exact 60 minuten in een vak schijt, wint de eigenaar van dat vak de hoofdprijs van € 350,00.  Voor meer informatie, check de info verderop.

Het veld:

Er zijn 1000 vakken te koop. Op het sportveld wordt een veld ter beschikking gesteld. Het veld wordt verdeeld in 1000 vakken van 2 vierkante meter. Afhankelijk van de verkoop kan het aantal vakken minder  worden en daarmee het veld ook aangepast worden. Dit recht is aan de organisatie van het evenement.

Om het veld voor de koe zal een extra omheining voor de toeschouwers worden aangelegd. Binnen dit loopvlak, rondom het gedeelte waar de koe zich bevind, mogen zich alleen de twee scheidsrechters én de begeleider van de koe begeven. Toeschouwers zijn hier niet toegestaan.
Een speaker zal live verslag doen aan de toeschouwers over de situatie van de koe op het veld. Twee onafhankelijke scheidsrechters zullen toezien op een eerlijk en goed verloop.

Spelregels:

Op zaterdag 2 september 2023 zal de koe (met begeleiding) op het afgezette veld worden losgelaten. Dit moment staat gepland rond 19:30 uur. Dit kan enigszins afwijken i.v.m. het vorige programma.
Zodra de koe het veld betreedt, zal er een klok starten die exact 1 uur (60 minuten) zal lopen.
Wanneer de koe in dit 1 uur schijt, zal de eerst gelegde vlaai worden gemarkeerd met een vlag.

Een van de twee scheidsrechters gaat aan de hand van de plek waar de koe haar behoefte heeft neergelegd een vlag plaatsen. Deze vlag is leidend en bepaald het winnende vak. Daar waar het grootste deel van de vlaai ligt, dat vak zal worden aangewezen als winnende vak. De persoon die eigenaar is van dit winnende vak, wint de hoofdprijs van € 350,00.

Als tijdsaanduiding wordt de klok van het scorebord gebruikt. Deze start op het moment dat de koe het veld betreed. Deze tijdswaarneming is voor iedereen duidelijk zichtbaar.
Indien de koe een vlaai legt vóór start van de klok of na het uur, wordt dit niet meegeteld. De onafhankelijke scheidsrechters zullen hier streng op toezien.

Op het moment dat de koe plast, wordt er op deze plek een vlag geplaatst op dat punt. Als de koe na exact 1 uur nog niet heeft gescheten, dan is het winnende vak, het vak waar de koe voor het eerst heeft geplast. Schijten is in dit geval dus belangrijker dan plassen!

Als de koe niet heeft geplast én niet heeft gescheten, dan wint de eigenaar van het vak waar (exact na 1 uur) de rechterachterpoot van de koe in staat. Ook hier bepalen de twee scheidsrechters waar dit zal zijn.

De scheidsrechters zullen op de genoemde momenten een markering aanbrengen middels vlaggen, waarop staat vermeld wat de prijs inhoud. Op deze manier kan ook na het uur nogmaals de
situatie bekeken worden.

Indien een toeschouwer de wil van de koe probeert te beïnvloeden, dan houdt de organisatie zich het recht om de persoon in kwestie te verwijderen van het evenement en daarenboven het vak-lot van de persoon in beslag te nemen. Indien het nummer van het in beslag genomen lot toch zou winnen, dan gaat het geld naar een goed doel, te bepalen door de organisatie. De onafhankelijke scheidsrechters bepalen de gang van zaken en waar nodig zal de organisatie alles op een eerlijke manier beoordelen. Er is echter geen discussie mogelijk over het oordeel.

Deelnemen:

Iedereen staat het vrij om één of meerdere vakken in het veld te kopen. De vakken kosten € 2,- per vak.
Hoe meer vakken, hoe meer kans! Verkoop van de vakken geschied tot vrijdag 1 september 2023, 22:00 uur. Vakken kopen kan via het invullen van het inschrijfformulier in de kantine of door een e-mail te sturen met uw naam, telefoonnummer en gewenst aantal vakken naar 100jaar@vvgnv.nl. Via het door jou opgegeven mobiele nummer ontvang je vervolgens een Tikkie, een totaalbedrag van het aantal vakken welke je hebt gekocht.

Verkoop en toekenning nummers:

Wanneer de betaling is voldaan, ontvang je via het door jou opgegeven e-mailadres of telefoonnummer de vaknummers. De vaknummers worden opvolgend toegekend aan de deelnemers. De vaknummers worden op zaterdag 2 september 2023 gekoppeld aan een van de vakken op het Schijt je Rijk veld. Dit gebeurt random. De vakken van het veld worden dus niet opvolgend, maar gerandomiseerd toegekend. Dit wordt bekend gemaakt via de media van de v.v. Gasselternijveen en via posters welke op diverse plaatsen binnen het sportpark worden opgehangen.

 

Betaling

Betaling van een vak, á € 2,00, wordt gedaan middels een Tikkie, welke wordt verzonden naar het door jouw opgegeven mobiele nummer. De betaling dient uiterlijk vrijdag 1 september 22:00 te zijn voldaan. Namens de commissie 100-jarige VV Gasselternijveen, veel succes!